Prístav nádeje

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Boli sme na festivale Ľudskosť

E-mail Print

 Boli sme súčasťou festivalu Ľudskosť, kde sme s ďalšími odborníkmi diskutovali na tému Neviditeľné deti.

 
Nezabúdajme byť ľuďmi, nestrácajme ľudskosť Kiss.

Na Festival Ľudskosť bola naša pani riaditeľka Marcela Václavková Konrádová ako členka Rady vlády SR pre osoby so zdravotným postihnutím za skupinu organizácií s telesným postihnutím diskutovala spolu s Monikou Fričovou a Adrianou Žilovou z Platforma rodín detí so zdravotným znevýhodnením, Michaelou
Satmáryovou z Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím ako aj s Janou Žitňanskou, odborníčkou v rámci problematiky zdravotného znevýhodnenia, ktorej sa intenzívne venuje už 15 rokov o tom, čo môže urobiť každý jeden z nás, aby deti so zdravotným znevýhodnením neboli pre spoločnosť neviditeľné.

Vedzte, že táto téma sa skôr či neskôr dotkne každého z nás, pretože život prináša rôzne situácie, pri ktorých potrebujeme podporu alebo pomoc. Či už dočasne (napríklad po úraze, chorobe, zlomenine...), alebo dlhodobo. A určite nikto z nás by nechcel zažívať stav, že sa stane neviditeľným pre okolie, že zostane so svojimi problémami sám Sealed.

Ale čo je na tom "čarovné" je fakt, že zároveň každý jeden z nás s tým môže niečo urobiť Smile. Stačí len otvoriť srdce, oči a trochu viac počúvať. Byť tu pre druhých. Podať pomocnú ruku, darovať úsmev... byť človekom Wink.

A aj keď diskutovaná téma nie je ľahká, je veľmi potrebná. Tak pred ňou nezatvárajme oči a ani uši. Rozprávajme, búrajme predsudky, meňme veci k lepšiemu, spájajme sa, načúvajme... 
 
Fotodokumentáciu a viac informácií nájdete na stránke FB Festival Ľudskosť a na FB Prístav nádeje. 
 
                                        
   
                                    
 
 
                                      
 
 

Anketa

Pociťujete potrebu posunúť sa v živote, alebo v práci?
 

Vyhľadávanie

Kto je on-line

We have 2 guests online

Návštevnosť

Members : 242
Content : 187
Content View Hits : 382069