Prístav nádeje

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Slávnostné odovzdávanie potravinovej pomoci vo Zvolene a v Banskej Bystrici

E-mail Print PDF

  Je nám potešením oznámiť Vám, že vďaka úžasným ľuďom sa nám podarilo pripraviť všetko tak, aby sme mohli zrealizovať výstup projektu s názvom „Výzva k spolupatričnosti“. Pozrite sa ako sme sa mali vo Zvolene a v Banskej Bystrici.

 

 Cieľom pomoci bolo zrealizovanie zbierky ošatenia a hračiek (zánovných), prípadne potravín dlhodobej spotreby a pomôcť rodinám v sociálnej a hmotnej núdzi (ako aj rodinám s členom so zdravotným postihnutím) prežiť tak dôstojnejšie nadchádzajúce vianočné sviatky.

Do uzávierky sme obdržali 48 žiadostí. 

Aj keď ide o 6.-ty ročník tejto pomoci, tento ročník je výnimočný, pretože chýbali finančné prostriedky na jeho realizáciu. No napriek tomu, Vám teraz píšeme a tešíme sa, že sme spoločne pomohli 18 rodinám, resp. až 61 osobám (počet sa ešte môže navýšiť v závislosti od financií, ktoré sa nám podarí ešte zarobiť predajom/získať darom) pripraviť krajšie, štedrejšie Vianoce. O tom, ako sa nám to podarilo sa dozviete na osobnom stretnutí...

Týmto Vás srdečne pozývame na slávnostné odovzdávanie potravinovej pomoci (ako aj zánovného ošatenia a hračiek), ktorá je rozdelená do dvoch stretnutí a to:

14. decembra o 16:30 v Penzióne Q vo Zvolene (adresu nájdete tu: http://www.penzionq.sk/kontakt.html)

a

16. decembra o 14:00 na Farskom úrade – Fončorda, Internátna 14 v Banskej Bystrici (mapku nájdete tu: http://foncorda.fara.sk/farsky_urad.php)

V Banskej Bystrici súčasne a následne po odovzdaní pomoci prebehne aj realizácia ďalšieho projektu – Vianočná kapustnica pre ľudí v núdzi a priateľov.

Všetky projekty sú verejné a preto sa ich môžu zúčastniť aj darcovia, podporovatelia občianskeho združenia, priatelia a naši partneri. Z kapacitných dôvodov je však NUTNÉ nahlásenie sa prostredníctvom zaslania e-mailu na   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  alebo zavolaním/napísaním SMS na 0903 518386. Nezabudnite prosím uviesť, do ktorého mesta sa hlásite (Zvolen alebo Banská Bystrica). 

Ak Vám bude účasť potvrdená, je potrebné dostaviť sa 15 minút vopred, je to veľmi dôležité. Taktiež Vás prosíme o uvedenie počtu osôb, ktoré s Vami prídu ako aj informáciu o tom či prijímate aj naše pozvanie na vianočnú kapustnicu (týka sa tých, ktorí prídu na projekt do Banskej Bystrice).

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať a tešíme sa na osobné stretnutie.

 

 


 

ODOVZDÁVANIE POTRAVÍN, OŠATENIA, HRAČIEK, OBUVI A TELEVÍZOROV 

Je to neuvetiteľné, ale 61 osobám (18 rodinám) sme rozdali neuveriteľných 453 kilogramov potravín (vrátane drogistického tovaru)!

To je v priemere 25,2 kg na rodinu! V balíku si rodiny v rôznych obmenách nájdu muku, cukor, olej, zemiaky, ryžu, pohár uhoriek, mrkvu s hráškom, majonézu, cibuľu, čokoládu na varanie, mlieko, cestoviny, strukoviny (sosovica/fazula/hrach), proteinove tycinky a chrumky, sardinky, tuniak konzerva, detsku krupicu, ovsene vlocky, caj, kukuricne lupienky, figy, vyzivove doplny, kucharsku knihu, kalendar, prach na pranie, prostriedok na umyvanie, casopis, nakupnu tasku, maslo, syr, natierky, ananas v konzerve, puding, sviecku v tvare srdca...

K tomu medovníčky, čokoládového mikuláša a spoločnosť zakladateľky Prístavu nádeje

 

 Aby sa tak mohlo stať, už 5 týždňov popri inej práci, liečbe a biopsii, stála v priemere 7 hodín pri rúre a piekla. Lebo výťažok z koláčov slúžil na nákup potravín, ktoré ešte chýbali. A ešte ďalších 10 dní pri rúre stáť bude... No tento zázrak sa podaril vďaka viacerým darcom, nielen vďaka tým, ktorí si objednali koláče, ale aj vďaka firmám, ktoré prispeli tou ktorou potravinou, vďaka jednotlivým darcom, ktorí darovali potraviny zo svojej domácnosti, vďaka jednotlivcom, ktorí prispeli finančným prispevkom, vďaka žene, ktorá prispela drogistickým tovarom, ľuďom darujúcim oblečenie, hračky, obuv a hlavne vďaka Jaroslava Fekiačová, Katarina Lehotska Mikulakova, Luisa Michalovicovie a Monika Melichova a jej salónu . Bez týchto žien by sme to ešte koncom novembra zrejme vzdali (aj keď asi nie, ale fakt sme mali hlavu v smútku).

 

Ďakujeme aj partnerom a sponzorom a to spoločnosti Klember, spoločnosti Hriňovská mliekáreň KOLIBA, spoločnosti Tesco Zvolen, spoločnosti Spig a všetkým jednotlivcom a osobám, ktoré chceli zostať v anonymite. 

 

ODOVZDÁVANIE VO ZVOLENE

 

Dnešné odovzdávanie pomoci prvým 30 osobám skoncilo nad očakávania 

Deti zo ZUŠ Zvolen zahrali Tichú noc plus ďalsie skladby, detičky si vyberali hračky, rodičia oblečenie, každý odišiel s 25 kilovým balíkom potravín a drogérie, so sladkosťami. Mali sme krásny stromček, anjelika Ninku...x krásnych vecí, ktoré si ešte musíme zosumarizovať  a najmä, majiteľ priestorov, v ktorých sme pomoc odovzdávali, sa na mieste rozhodol venovať rodinám 7 zánovných televízorov , skoro sme odpadli.

A pokračovanie pomoci nasleduje už v sobotu 16.12. v Banskej Bystrici, kde balík dostane ďalších 31 osôb.

Ďakujeme všetkým, ktorí prišli, ktorí pomohli... ďakujeme tým, na ktorých sme na mieste v zhone zabudli...

Len za jednu rodinu napíšeme, čo nám povedala a možno do komentára napíšu aj ďalšie...:

 "Ďakujem Vám pani Marcelka, urobila ste nám najkrajšie Vianoce. Deti dostanú hračky, papučky, oblečenie, aj prilbu sme si zobrali. A z potravín uvarím najlepší šalát na svete, budeme na vás pri večeri myslieť." 

...a potom sa rozplakala a stískala nás .

 

Naozaj veríme, že adresná pomoc zmysel má... 

  

         

 

 ODOVZDÁVANIE V BANSKEJ BYSTRICI

 

Tak, už sme rozdali úúúplne všetko, čo sme mali Embarassed Potraviny, hračky, ošatenie, obuv... Bolo to nádherné stretnutie plné emócií detí aj rodičov. Kiežby ste videli tie slzy dojatia a rozžiarené očká Smile. Napokon sme sa aj porozprávali pri kapustnici a perníkoch, dobrá nálada nás neopúšťala napriek 5 týždňovej príprave. Rozdali sme 453 kilogramov potravín a celkovo 9 vriec oblečenia a 7 vriec hračiek Kiss. Rozdali sme všetko! Zostala nám už len láska Smile, snáď do ďalšieho stretnutia... Ďakujeme pomocníkom, darcom, priateľom a našim rodinám Kiss.

 

            

 

Urobíme všetko preto, aby sme uskutočnili aj ďalší ročník pomoci v decembri 2018. 

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať Kiss.  

 

 

Anketa

Pociťujete potrebu posunúť sa v živote, alebo v práci?
 

Vyhľadávanie

Kto je on-line

We have 5 guests online

Návštevnosť

Members : 242
Content : 184
Content View Hits : 333589