Prístav nádeje

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

K 90-tym narodeninám prvá automatická práčka

E-mail Print PDF

Denne dostávame žiadosti o sponzoring. Denne mnohým z vás dokážeme aj pomôcť. Avšak príbeh 89 ročnej pani Márie z Rešova nás skutočne zasiahol na tom najcitlivejšom mieste. Veď posúďte sami.

Pani Mária žije v domčeku obci Rešov, v okrese Bardejov celý svoj život. Až donedávna, ešte mesiac dozadu v ňom žila so svojim 60 ročným chorým synom, ktorý žiaľ po štyroch rokoch trápenia, no napriek tomu nečakane a náhle zomrel na zlyhanie srdiečka, obličiek a iných orgánov. Pomáhal jej vo všetkom a so všetkým, bol jej pravou aj ľavou rukou. Bol jej synom, opatrovateľkou, pomocníkom, spoločníkom.

No teraz je všetko inak. Pani Mária zostala v dome úplne sama. Sama na štiepenie dreva, sama na spracovanie svojho hospodárstva, sama na žehlenie, pranie...

V auguste pani Mária oslávi 90-te narodeniny a doposiaľ ešte nikdy nemala automatickú práčku. Najskôr ju nepotrebovala, pretože mala dosť sily na to, aby vyprala a žmýkala bielizeň v rukách, neskôr túto činnosť vykonával jej, teraz už zosnulý syn.
No situácia a aj časy sa zmenili. Aj keď má pani Mária pomocníkov, ktorí jej raz týždenne robia nákupy potravín, má asistenciu pri donáške stravy, má 450 km vzdialenú rodinu, má invalidnú dcéru, ktorá jej pomáha ako len vie a má aj dobrých susedov, automatická práčka by jej určite uľahčila život, pretože už by nemusela nosiť svoju bielizeň prať k ľuďom po dedine.

Práčku sme starostlivo vyberali, nakoľko priestorové možnosti v dome sú obmedzené, je potrebné, aby spĺňala isté parametre. Aby sa dala napĺňať zvrchu, bola užšia a mala primeranú spotreby vody (nakoľko je obmedzená možnosť vody z bojleru).

No napriek tomu, že občianske združenie Prístav nádeje sa zaoberá hlavne ochranou a podporou zdravia a vzdelávania a to s primárnym zameraním na zdravotne postihnutú skupinu obyvateľstva, poskytujeme pomoc i seniorom alebo osobám nachádzajúcim sa v núdzi.
Nakoľko sa v súčasnosti nevenujeme obchodným aktivitám, nevytvárame vlastné produkty, nemáme vlastný predaj, preto v oblasti poskytovania finančných darov a finančnej, resp. sponzorskej pomoci v jej rôznych formách, rovnako aj v niektorých ďalších aktivitách, ktoré na to nadväzujú, máme značne obmedzené možnosti a nemôžeme z vlastných zdrojov vyhovieť každej žiadosti.

Ak aj vy chcete prispieť k tomu, aby pani Mária na svoje 90-te narodeniny dostala svoju prvú práčku v živote, pripojte sa k nám.

http://www.ludialudom.sk/vyzvy/619

Za Vaše príspevky v jej mene vopred ďakujeme!               

 

Anketa

Pociťujete potrebu posunúť sa v živote, alebo v práci?
 

Vyhľadávanie

Kto je on-line

We have 7 guests online

Návštevnosť

Members : 242
Content : 184
Content View Hits : 333545