Prístav nádeje

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Janke sa splnil sen: Mickey Mouse!

E-mail Print PDF

Janka Foltánová (7) zo Zvolena má 7 rôčkov, ale nechodí, nesedí a nerozpráva. Má diagnózu detská mozgová obrna. Rozumie však všetkému, čo sa okolo nej deje. Veľmi rada pozerá rozprávky, no najradšej má Mickeyho Mousa a Minnie, ktoré sú jej veľké lásky.

Preto nebolo ťažké uhádnuť, čo je Jankiným najväčším želaním.„Stretnúť sa s Mickey Mousom,“ prezradila nám na ňu jej mamina. „Janka denne pozerá jeho rozprávky, počúvame ho na cédečku. Dokonca aj keď ideme do obchodu a zazrie jeho podobizeň niekde na tričku, hneď sa celá rozžiari,“ dodáva ďalej.

Láska. Veľká. Taká, akú vie prejaviť len dieťa. Úprimná a čistá. K Mickeymu ju prejavuje už viac ako tri roky. Uznajte sami, že vzťah je to už vážny. A tak sme sa v stredu vybrali za ňou. S Marianou Kovačechovou, alias doktorkou Frčkou Strelenou a Mickey Mousom.

Janka nás čakala v izbičke. Hneď v prvých minútach tak mohla na vlastnej koži spoznať Frčkine obľúbené liečebné metódy – úsmev „od ucha k uchu“, vtipkovanie a čarovanie. A to, že jej to išlo skvele, o tom niet pochýb. Napokon sama si Mickey Mousa pričarovala z čarovnej skrinky.

„Keď som videla jej rozžiarené očičká, to ako je šťastná, boli to tie najkrajšie okamžiky v mojom živote,“ opisuje stretnutie s Mickey Mousom Jankina mama.

Áno. Boli sme pritom. Janka sa tešila, usmievala a svoje šťastie dávala jasne najavo. A keď si ju do náručia zobral osobne Mickey, to už rinčala blahom. Stretnutie bolo kúzelné. Janka bola čarovná. „Keď s ňou tancoval Mickey „slaďák“, až mi vyhŕkli slzy,“ konštatuje Jankina mama.

Potom si Mickey s Jankou zaspieval, zahral na hudobných nástrojoch, posadil si ju na kolená, hladkal ju a ona jeho, masíroval jej boľavé nožičky. „ Bolo to úžasné,“ dodáva Jankina mama.

A aby Janka vedela, že sa jej stretnutie s Mickey Mousom len nesnívalo, nechal jej na pamiatku darčeky. A keďže je to „narcis“, všetky sa týkali jeho samotného. A tak Janke v čase, keď sa Mickey už musel pobrať na cestu domov, zostanú na neho aspoň krásne spomienky, omaľovánka, skladačky puzzle, plyšák, knižky i servítky s jeho potlačou.

So splnením sna nám pomohla Marianka Kovačechová z Červeného Nosu Clowndoctors, ktorá Janke čítala rozprávky a privolala Mickey Mousa, a tiež Marcelka Václavková - Konrádová z Prístavu nádeje, o.z., ktorá zohnala osôbku ochotnú navliecť sa do kostýmu Mickey Mousa a akciu sfotila a sfilmovala.

Janke želáme, aby vo svojom živote mala ešte veľa takých skvelých stretnutí, akým bolo to dnešné. A ešte niečo. Mickey Mouse posiela odkaz špeciálne iba svojej detskej priateľke, tak ostatní zakryte si teraz oči a nečítajte. „Janka, ďakujem ti za tvoju vernosť, stretnutie s tebou a nikdy neprestávaj snívať. Tvoj Mickey.“

Želanie splnené: 29.8.2012

 

Anketa

Pociťujete potrebu posunúť sa v živote, alebo v práci?
 

Vyhľadávanie

Kto je on-line

We have 3 guests online

Návštevnosť

Members : 242
Content : 184
Content View Hits : 333521