Prístav nádeje

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Balíček pomoci

E-mail Print PDF

   Aj tento rok sme obdarovali rodiny v sociálnej a hmotnej núdzi.

 Symbolicky, pri príležitostí blížiacich sa vianočných sviatkov, zamestnanci a dobrovoľníci s telesným a zmyslovým postihnutím z Chránenej kaviarne s knižnicou Prístav v Banskej Bystrici 19. decembra 2014 o 14.00 hodine spúšťajú projekt s názvom „Balíček pomoci“.

Zámerom projektu je pomôcť 10 osobám/rodinám, ktoré sa nachádzajú v sociálnej alebo hmotnej núdzi a to balíčkom, ktorý obsahuje potraviny dlhodobej spotreby a drogistický tovar. „Som presvedčená o tom, že takýto balíček uľahčí mnohým rodinám prežiť nadchádzajúce Vianočné sviatky a prečkať Nový rok,“ konštatuje organizátorka projektu Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka občianskeho združenia Prístav nádeje.

Zamestnanci a dobrovoľníci chránenej dielne – ľudia so zdravotným postihnutím, týmto obdarovaným napečú koláčiky, ktoré budú súčasťou balíčka pomoci, ktoré im odovzdajú počas piatkového popoludnia. V balíčku si obdarovaní nájdu cestoviny, cukor, olej, mlieko, múku, ale i chlieb či prací prostriedok.  Ak vieme urobiť radosť aj v biedach tohto sveta, je to pre ľudí rovnako milé ako raj,“ hovorí Marcela Václavková Konrádová.  

„Sú to ľudia (jednotlivci i rodiny) rôzneho veku, rôznych povolaní a záujmov, ktorí sa na nás obracajú s prosbou o pomoc v priebehu celého roka. Mnohým z nich aj pomôže. Napečieme koláče, uvaríme čaj do termosky, poskytneme jedlo... Ide o ľudí, ktorí sa neraz ocitli na hranici dôstojnosti. Sú v hmotnej alebo sociálnej núdzi. Niektorí pre stratu zamestnania, iní pre rodinné problémy. No každý si zaslúži druhú šancu a aj preto im neraz podávame pomocnú ruku,“ dodáva Václavková Konrádová.

Organizátori projektu veria, že prostredníctvom tohto projektu dokážu sekundárne poukázať a hovoriť o integrácii ľudí s hendikepom, ale zároveň aj spojiť silu, ktorá mnohým dodá nádej a chuť do ďalších dní života ľudí.

Organizátori sú presvedčení, že okrem poukázania na výnimočnosť tohto dňa poukážu na spolupatričnosť a uvedomenie si, že vianočné sviatky sú najmä o nádeji a pomoci. „Sami stojíme pred otázkou, či otvoríme svoje brány aj v Novom roku. No teraz sme tu. A aj preto by sme sa mali vedieť podeliť o to, čo máme. Nikdy totiž nevieme, kedy sa ocitneme na druhej strane,“ uzatvára organizátorka projektu a zároveň nás pozýva aj na vianočnú kapustnicu, ktorú budú podávať ľuďom už 22.decembra.

Projekt sme zrealizovali z grantu Darujte Vianoce - Nadácia Orange. 

O realizácií sa môžete dočítať napríklad aj tu:  http://www.teraz.sk/fotodennik/odovzdavanie-balickov-pomoci/117750-fotografia.html alebo pozrieť si v reportáži RTVS zo dňa 19.12.2014 od 19:32 hod.

Viac na  www.facebook.sk/pristavnadeje 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anketa

Pociťujete potrebu posunúť sa v živote, alebo v práci?
 

Vyhľadávanie

Kto je on-line

We have 4 guests online

Návštevnosť

Members : 242
Content : 184
Content View Hits : 335995