Prístav nádeje

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Slovenský rekord máme vo vrecku :-)

E-mail Print PDF

  Získali sme Slovenský rekord! Za najväčší počet ľudí, ktorí sa zapojili do spoločenskej hry Človeče, nehnevaj sa počas troch hodín. Čítajte viac :-)

V sobotu 24. októbra 2015 sme sa prostredníctvom podujatia Charity day - deň neobmedzených možností pokúsili o zápis do slovenskej knihy rekordov v počte ľudí hrajúcich Človeče, nehnevaj sa. Rekord sme získali, ale aj omnoho viac :-)

Cieľom bolo okrem iného spojiť širokú verejnosť s cieľom podpory sociálnej zmeny prostredníctvom aktivít v spolupráci osôb so zdravotným postihnutím, ktoré prispejú k zlepšeniu stavu spoločnosti pri rešpektovaní záujmov všetkých zúčastnených strán.

Počas 3 hodín sa hrala táto stolnú hra „Človeče nehnevaj sa“ (spolu 8 stolov po 4 hráčov) a zároveň živé „Človeče nehnevaj sa (centrálna, veľká hra), pričom sa do nej mohol zúčastniť ktokoľvek. Živé človeče bolo pripravené aj na hru osôb na invalidnom vozíku (veľkosť políčok bude v šírke vozíka). Pokus začal 11:35 hod a v sále Špecializovaného liečebného ústavu Marína v Kováčovej a bolo v nej neústále rušno ako v úli. Hrali malí i veľkí so zápalom vytvoriť ustanovujúci rekord.

Prezentácia účastníkov bola ukončená tesne pred 3 hodinou hry. Celkový počet účastníkov, ktorí sa zapojili do tohto pekného rekordu bol presne 117. Najstaršími spomedzi všetkých boli pani Cecília Janovičová z obce Hrabičov, okres Žarnovica a pán Milan Kiš zo Žiaru nad Hronom.

Certifikát potvrdzujúci platnosť prevzala pani Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka občianskeho združenia Prístav. Akcia mala ozaj vynikajúcu atmosféru. Nešlo tak o víťazov ako o to stretnúť sa stráviť spoločne pekný deň. Projektovým zámerom predkladaného projektu „Charity day – deň neobmedzených možností“ bolo prostredníctvom tvorivosti a hry dať životu zmysel, poukázať na nový rozmer integrácie osôb so zdravotným postihnutím s intaktnou spoločnosťou formou hry „Človeče nehnevaj sa“. A to sa tu v sobotu v Kováčovej podarilo na výbornú. 

Počas podujatia sme ocenili 84 výhercov (vrátane tomboly), každému účastníkovi zostalo na pamiatku tričko a dobrá nálada :-) Na podujatí vystúpila speváčka Zuzana Mikulcová (bývalá Superstaristka), speváčka Ema z Konzervatória, fitness decká a možoretky z Tanečnej školy Zuzana, pán Foltán s Jogou smiechu a smiechohrami. O zmenáreň sa postarali Paula Banášová a Petra z Mary Kay, tvorivé dielne mala pod palcom Mirka z kreatívneho obchodíku U Mirky. Hlavnú výhru - zájazd do Paríža pre 2 osoby venovala CK DAKA a pán konateľ Gavaľa. Výhru získala 14 ročná Danielka s DMO, ktorá sa na výhru nesmierne teší. Karikatúru do tomboly venoval pán Jaroslav Slabej (JSART), darčekové koše spoločnosť Delikates zo Zvolena.

Organizačne sa na podujatí podieľalo 21 osôb.

 Ďakujeme každému jednému, kto pridal ruku k dielu a tešíme sa na ďalší ročník. Máte záujem? :-)

  

Certifikát a medaila za rekord, prevzal: Juraj Szoke a Marcela Václavková Konrádová z Prístavu nádeje 

 

 

 Stolná hra Človeče, nehnevaj sa

 

 

 Živé Človeče, nehnevaj sa

 

 Smiechorozcvička

 

 V zápale hry :-)

 

 Časť výhercov 

 

 Najstaršie hráčky :-)

 

Ďalšie foto tu:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957754440938684.1073741854.312866478760820&type=3&pnref=story

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anketa

Pociťujete potrebu posunúť sa v živote, alebo v práci?
 

Vyhľadávanie

Kto je on-line

We have 8 guests online

Návštevnosť

Members : 242
Content : 184
Content View Hits : 333569